top of page

Must have boeken voor tijdens je zwangerschap

Er zijn zoveel boeken tegenwoordig op de markt om je voor te bereiden op de bevalling. Alsook je begeleiden doorheen de zwangerschap. Wat super is! Maar ook voor veel verwarring kan zorgen. Want ja, welk boek kies je nu?


Ik heb hier een kleine opsomming gemaakt van de must haves.

Je kan ze via de bib verkrijgen. Maar ben je iemand zoals ik, die graag met een fluo stift leest, dan kan je ze via onderstaande links kopen.


MAMA'EN

Wat ik zo leuk vind aan dit boek, is dat het zo mooi is vormgegeven dat je er zo doorbladert. Het staat vol met goede en betrouwbare adviezen van de schrijfster, maar ook van andere profs.


Dit boek dekt de hele zwangerschap, borstvoeding en kraamperiode.WAT BABY’S NODIG HEBBEN


Dit boek omvat de hele pasgeborene periode. Over, zoals de titel het al zegt, je baby werkelijk nodig heeft. Het is een zachte cocktail tussen erkenning als mama, nieuwe inzichten over je baby’s ontwikkeling en hands-on oefeningen.


THE BIRTH PARTNER (engels)


Een prachtig geïllustreerd boek voor je partner, om samen je voor te bereiden op de bevalling. Er staan hands-on oefeningen in, vragenlijsten en checklists in. Dit boek is voor zowel je voor te bereiden op een thuisbevalling als voor een ziekenhuisbevalling.GUIDE TO CHILDBIRTH (engels)


Dit is één van de eerste boeken die ik ooit heb gelezen tijdens mijn doula opleiding. Ik vind dit echt een zo’n baanbrekend boek. Ina May Gaskin (schrijfster van het boek), is een rolmodel internationaal in haar vroedvrouwen-veld. Ze schrijft vanuit haar kennis en vanuit haar ervaring. Ze laat andere mama’s aan het woord in het boek om hun bevallingsverhalen te delen. Elke pagina is gewoon gevuld met wijsheid.
Comments


bottom of page